"ALEF3" nameštaj sa vekovnom pričom

Umetnička radionica „Alef 3“ osnovana je 1998. godine. Bavi se dizajniranjem i izradom unikatnih komada nameštaja, kao i projektovanjem i izradom enterijera i eksterijera. Svaki primerak urađen je od kvalitetnog, neponovoljivog komada stabla starog desetine i stotine godina. Maksimalno se zadržava i prati prirodna forma drveta. Radi se tradicionalnim tehnikama ručne izrade, boji se ekološkim bojama koje su na vodenoj bazi, po uzoru na velike stare majstore. Rustični nameštaj u kombinaciji sa modernim enterijerom i eksterijerom spaja savremeno doba sa starim tradicionalnim vremenima. 

ISTORIJA IMENA KOMPANIJE "ALEF"
ŠTA JE ALEF?
ALEF je tačka u prostoru koja sadrži sve ostale tačke: PROŠLOST - SADAŠNJOST - BUDUĆNOST

ALEF je malena kugla koja ima moć refleksije čitavog svemira. To je tačka u koju stižu sve ostale tačke našeg svemira i gledajući je istovremeno se može videti sva zamršenost svega što postoji, po Horhe Luis Borhesu. 
Po Koelju, sve ono što današnjem svetu nedostaje kako bi bolje živeli je DUŠA, sa kojom niko ne ume da živi i na koju je većina zaboravila. Možda treba da zapamtimo da je duša živo biće koje ne treba da povredimo. I ako je povredimo, moraćemo mnogo da se potrudimo kako bismo taj duševni bol oprostili i sebi i drugima, ali i da upamtimo, kako ga više ne bi ponovili. 
Vratimo se prirodi u kojoj su sva čuda života i mir za kojim svi tragamo.

"Tradicija i savremeno doba, susret u stoletnom čvoru... Sveopšte zasićenje jeftinim materijalima. Skulptura u komadu unikatne drvene izrade.Orah i hrast sa kolena na koleno u dendro terapiji zdravlja. Ogledalo današnjice unikatan i autentičan izraz. Poezija pokreta , sublimacija iskustava, biblijski zanat, zlatne ruke umetnika i majstora Dušana Ječmenice." 

Akademski vajar IVAN RADOVIĆ maj 2013. Beograd.

Naš dizajn je izuzetno cenjen na ino tržištu, zbog neponovljivih prirodnih oblika, boja, teksture, koju ima stogodišnje drvo sa ovih prostora. Radili smo kompleksne poslove opremanja hotela, restorana, kafića, kao i poslovnih i stambenih prostora i luksuznih vila. Nameštaj, kao i dizajn exterijera i enterijera radimo po porudžbini i u dogovoru sa vama prema vašim željama dajemo najbolje moguće  rešenje koje će u ambijent uneti toplinu i duh prirode.
 

Powered by WebExpress