NOVOSTI

Novosti u kompaniji Alef3. 
Zanimljivosti iz sveta građevine i drvne industrije.
Budite u toku, pratite nas.
20170715_0946472.jpg

ALPINIZAM I TIMSKI RAD

U subotu i nedelju (15. i 16.07.2017.) mali, ali odabrani tim kompanije ALEF TROJNI iz Čačka, hrabro je zakoračio planinarskim stazama Ovčara i Kablara, spreman da se suoči sa kablarskim liticama i alpinističkim smerovima.


Potrebe posla i uslovi rada kojima su zaposleni izloženi zahtevaju poseban sklop ličnosti, kao i fizičku kondiciju.alpinizam-7Kada se neko nalazi na 170m visine na stubu, okačen na užetu ispod koga je ambis, pri naletu vetra čija brzina zna biti ogromna, izložen nepredvidivim i promenljivim vremenskim uslovima, toploti, hladnoći, ledu, najbitniji faktor pored znanja kao osnove, jeste mir i staloženost radi adekvatnog i brzog rešavanja nepredvidivih situacija.Drugi izuzetno bitan faktor je izgradnja timskog duha, kao i poverenja u svoje saradnike i pretpostavljene. To je polazna osnova kako ne bi dolazilo do kardinalnih greški, kojima može biti ugrožen nečiji život.Posedovanje alpinističkog znanja i veština zaposlenih u kompaniji ALEF TROJNI je polazna osnova da bi se posao obavljao kvalitetno i bezbedno.

Ako bi u jednoj rečinici definisali alpinizam, onda bi to bio – ekstremni vid planinarenja. Odražava borbu čoveka sa prirodom u predelima gde najčešće nema publike, bodrenja i aplauza.Za kretanje se uglavnom ne koriste klasični planinarski putevi već se uspon na planinske vrhove vrši po strmim, teško pristupačnim i slobodnim stenama u različitim smerovima. Ovde je potrebna stalna i visoka fizička i psihička kondicija, veliko iskustvo, poznavanje tehnike penjanja i niz drugih faktora neophodnih za sigurno savladavanje prepreka.alpinizam-6Usponi se odvijaju u svim godišnjim dobima pa vremenski uslovi često mogu biti surovi (stene okovane ledom, izuzetno niske temperature, velika nadmorska visina).U ovoj, ponekad surovoj borbi, primarni osećaj je doživljaj apsolutne slobode pri čemu se na najbolji način spoznaje vrednost života i radost uživanja u njemu.Alpinisti su istovremeno i planinari. Razlika između običnog planinara i alpiniste je u tome što alpinisti penju teže strane, smerove da bi dosegli vrh. Što je teži smer ispenjan ili što su uslovi penjanja suroviji to je uspeh veći.  

Pročitaj više
Izlet

Forum privrednika Čačak, IZLET U NEPOZNATO

Pored formalnih meetinga, kompanija Alef3 izuzetno vodi brigu o razvijanju, održavanju timskog duha i pozitivne energije zaposlenih i saradnika. 
Forum privrednika Čačka organizovao je putovanje pod nazivom IZLET U NEPOZNATO.
Na početku nismo znali destinaciju koju ćemo posetiti, samim tim izazov je bio mnogo veći.
Bio je to put iznenađenja, za ljude avanturističkog, preduzetničkog duha.
Posetili smo Ravnu goru, rodnu kuću Vojvode Mišića, Valjevo i izletište pored reke Gradac.
Zahvalni smo organizatorima gospodinu Canu iz kompanije "Polo - Čačak" i gospodinu Tomaševiću na ovom divnom danu i lepom druženju.

Trollhule

TROLLHULE - NORVEŠKA galerijsko izložbeni prostor

Otvorili smo galerijsko izložbeni prostor u Svelvik, Norway. Posetite nas i uverite se da izrađujemo proizvode visoke klase.
Gosti koji su nas do sada posetili i imali priliku obići taj naš novi galerijsko izložbeni kutak oduševljeni su njegovom živopisnošću, sadržajem i posebnošću.

Ambijent i sadržaj novouređenog prostora osmišljen je i prilagođen norveškom tržištu.

Trolovi su stvorenja iz mitske mitologije, divovski i nezgrapni stanovnici divljine. 
Trolovi, polarni medvedi i kreativnost. Stereotipno govoreći Norvežani i, generalno, Skandinavci, komuniciraju i ponašaju se drugačije, pogotovu drugačije od “balkanskog kulturnog standarda” koji mi većinom uzimamo za reper. Norvežani su često umereni, pristojni i stidljivi, pre nego hladni. Neretko povučeni i otkačeni. Ali jedna od divnih stvari – što se tiče te “otkačenosti” – svi poštuju prava na lični identitet, prava na slobodu izražavanja i, uopšte, ljudske slobode i prava su ključna vrednost norveškog društva.

sajam2016

BEOGRAD 2016 - SAJAM NAMEŠTAJA

Dušan Ječmenica i njegova Umetnička radionica “Alef3” nedavno su se na Sajmu nameštaja u Beogradu prvi put predstavili široj javnosti sa unikatnim predmetima od prirodnih materijala, pre svega od drveta. Iako “Alef3” postoji skoro dve decenije, a Dušanovo interesovanje za umetničku obradu drveta još mnogo duže, i mada brojni radovi iz ove radionice već oplemenjuju prostore hotela, restorana, poslovnih objekata i luksuznih vila širom Evrope, ovo je bila premijera veoma originalnih komada nameštaja na srpskom tržištu. Sudeći po reakcijama i interesovanju, a budući da je svaki komad nameštaja potpuno jedinstven, o Umetničkoj radionici iz Premeće kod Čačka još će se puno govoriti. O tome šta je za njega drvo i kakvo je zadovoljstvo obrađivati ga, kakve je utiske nameštaj “Alefa Trojnog” izazvao na Beogradskom sajmu, kao i o nekim drugim svojim interesovanjima, za “Čačanski glas” priča Dušan Ječmenica, koji je u umetnost “došao” iz elektronskog i sveta mobilne telefonije, što je njegova uža struka, ali priznaje da rad sa drvetom, za njega predstavlja pre svega “terapiju za energetsko punjenje”, ali i jedini pravi život.

Powered by WebExpress